Rendezvények

1 2
11 találat

FolkSzöglet Országos Népművészeti Tábor - ELMARAD!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2020. augusztus 3-tól 8-ig a Gombaszögi Kempingbe, ahol népzeneoktatás, néptáncoktatás és népdaloktatás lesz, a Hagyományok Háza által először megszervezett FolkSzöglet Országos Népművészeti Táborába! Az oktatáson kívül részt vehetsz koncerteken, néprajzi előadásokon, táncházakon, hagyományos népi ételek kóstolásán, pálinkakóstolón, ezen kívül...megnyit →

Részletek

FolkSzöglet Országos Népművészeti Tábor - ELMARAD!
FolkSzöglet Országos Népművészeti Tábor - ELMARAD!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2020. augusztus 3-tól 8-ig a Gombaszögi Kempingbe, ahol népzeneoktatás, néptáncoktatás és népdaloktatás lesz, a Hagyományok Háza által először megszervezett FolkSzöglet Országos Népművészeti Táborába! Az oktatáson kívül részt vehetsz koncerteken, néprajzi előadásokon, táncházakon, hagyományos népi ételek kóstolásán, pálinkakóstolón, ezen kívül lesz mesekocsma, folkkocsma, kézművesség, kirándulás! Népzeneoktatási anyagok: GÖMÖR, MAGYARPALATKA, KALOTASZEG Néptáncoktatási anyagok: NYÁRADMAGYARÓS, PAZDICS, TARDOSKEDD        

KategóriaBeszélgetés, előadás, képzés / Fesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Zenés – táncos rendezvény
Dátum2020. augusztus 03., 00:00 2020. augusztus 08., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID16834
Módosítás dátuma2020. február 25.

Gombaszög LITE - háromnapos fesztivál hat rendezvényhelyszínnel

A világjárvány ellenére idén is lesz Gombaszög. Augusztus 21-23. között egy hosszú hétvégére sűrűsödik be a szlovákiai magyarok legnagyobb fesztiváljának színe java. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése lehetőséget ad arra, hogy ez a nyár se múlhasson el a szlovákiai magyarok legnagyobb találkozója nélkül....megnyit →

Részletek

Gombaszög LITE - háromnapos fesztivál hat rendezvényhelyszínnel
Gombaszög LITE - háromnapos fesztivál hat rendezvényhelyszínnel

A világjárvány ellenére idén is lesz Gombaszög. Augusztus 21-23. között egy hosszú hétvégére sűrűsödik be a szlovákiai magyarok legnagyobb fesztiváljának színe java.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése lehetőséget ad arra, hogy ez a nyár se múlhasson el a szlovákiai magyarok legnagyobb találkozója nélkül. Augusztus 21. és 23. között egy hosszú hétvégére újra megnyílik a gombaszögi völgy kapuja. A rendezvény, amely a Gombaszög LITE nevet kapta, szokásos módon koncertekkel, népzenével, művészetekkel és a megszokott baráti hangulattal várja az érdeklődőket.

A táborozók az esemény három napja alatt 6 rendezvényhelyszín, a Kocsmakert, a Szifon Terasz, a FolkSzöglet, a Szoba Chill, a Korona sátor és a Labirintus udvar által kínált programok, koncertek között válogathatnak. Ezen túl az idén is sor kerül az ismert workshopokra, valamint az életvezetési előadásokra. A zenei felhozatal összeállítása során a szervezők a felvidéki zenekarok színpadra állítására helyezik a hangsúlyt.

Természetesen a Gombaszög LITE-on is összemérhetik erejüket a táborozók a csapatjátékok keretében, a legkisebbeket pedig a Gombaovi várja majd.

Jegyek csak elővételben és korlátozott számban, a tábor honapján, a www.gombaszog.sk/jegyek oldalon válthatók. A tábor hivatalos pólójának megvásárlására is csak itt, az online jegyelővétel során nyílik lehetőség. A Gombaszög 2020-ra megváltott hetijegyek, ahogyan azt áprilisban bejelentettük, a jövő évi egyhetes fesztiválra érvényesek  2021. július 12. és 18. között.

A koronavírus-járvány különösen nehéz helyzetbe hozta a kulturális intézményeket, amely alól sajnos Gombaszög sem kivétel. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a internetes jegyvásárban megnyitják a támogatói jegy megváltásának lehetőségét is. Eszerint aki a 29 eurós jegy árán felül támogatni szeretné a gombaszögi kezdeményezést, az 39, 49, vagy 59 eurót is adhtat a belépőjegyéért.

További információ a tábor honlapján, a www.gombaszog.sk oldalon, valamint a tábor Facebook-oldalán található.

(gnyt)KategóriaBeszélgetés, előadás, képzés / Fesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Zenés – táncos rendezvény
Dátum2020. augusztus 21., 08:00 2020. augusztus 23., 16:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID48344
Módosítás dátuma2020. február 25.

„Az UNESCO-kincsek nyomában Gömörben“- nyári múzeumi tábor
Kategória: Gyermekprogram / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor

Dátum: 2020. augusztus 10., 08:00 2020. augusztus 14., 15:30

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

A Rozsnyói Bányászati Múzeum harmadszor szervezi meg nyári múzeumi táborát 6-10 év közötti gyerekek számára, amely idén „Az UNESCO-kincsek nyomában Gömörben“ címet viseli. A nyári tábor célja, hogy bemutassa az UNESCO jegyzékében szereplő gömöri természeti és kulturális értékeket. A résztvevők a nemzeti park kincsei mellett a...megnyit →

Részletek

„Az UNESCO-kincsek nyomában Gömörben“- nyári múzeumi tábor
„Az UNESCO-kincsek nyomában Gömörben“- nyári múzeumi tábor

A Rozsnyói Bányászati Múzeum harmadszor szervezi meg nyári múzeumi táborát 6-10 év közötti gyerekek számára, amely idén „Az UNESCO-kincsek nyomában Gömörben“ címet viseli. A nyári tábor célja, hogy bemutassa az UNESCO jegyzékében szereplő gömöri természeti és kulturális értékeket. A résztvevők a nemzeti park kincsei mellett a szintén egyedinek számító kékfestéssel és a fujarával is megismerkedhetnek.

A múzeum munkatársainak szándéka felkelteni a fiatal generáció tagjainak figyelmét a Szlovák-karszt Nemzeti Park azon természeti kincseinek, egyedülálló barlangjainak és szakadékainak megismerése iránt, melyeket 1995-ben a szomszédos Aggteleki karszt értékeivel együtt felvettek a UNESCO világörökség listájára. A tábor idei témájával összecseng, hogy ez a jeles esemény éppen 25 éve történt.

A résztvevők egy másik különlegességel, a kékfestéssel is foglalkoznak majd a táborban. A kékfestő 2015-ben került be a szlovákiai kulturális örökségek jegyzékébe. A Szlovákia területén fellelt második legrégebbi kékfestő 1784-ből, Dobsináról származik. „A tábor másik vonzó témája a fujara lesz, a hangszer és annak muzsikája 2005-től szerepel az UNESCO listáján“ tájékoztatta portálunkat Badin Gabriella, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa.

A 2020. augusztus 10. és 14. között megrendezésre kerülő tábor programját a múzeum állandó tárlatainak megtekintése, az egyes témákhoz kapcsolódó interaktív kézműves foglalkozások, valamint a Szlovák-karszt Nemzeti Parkban tett ismeretterjesztő túrák is gazdagítják.

Az érdeklődők a múzeum honlapján találnak bővebb információkat a táborról. A részvételi díj 70 €/fő. Jelentkezni a pedagog.galeria@banmuz.sk e-mail címen vagy a 0907 769 338-as telefonszámon lehet.

„Mivel az idei tanév második felében a tanulók a járvány miatt főleg otthon voltak, igyekszünk színesebbé tenni számukra a nyarat, és megkönnyíteni a szüleik helyzetét. A Kassa megye által működtetett intézmények több mint harminc nyári tábort szerveznek. A nyári szünidőben megtalálják a nekik tetsző tábort a csillagászat, a népi mesterségek és a könyvek rajongói, és azok is, akik a turisztikát szeretik. Mivel a gömöri régióban öt olyan helyszín is található, melyet bejegyeztek az UNESCO világörökség listájára, a Bányászati Múzeum nyári táborában többet is megtudhatnak róluk a tanulók,“ mondta el Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke.

– pr-i, rozsnyovidek, kép: www.unesconadosah.skKategóriaGyermekprogram / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor
Dátum2020. augusztus 10., 08:00 2020. augusztus 14., 15:30
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID48346
Módosítás dátuma2020. február 25.

Népzenei Mesterkurzus Várhosszúréten
Település: Várhosszúrét [Krásnohorská Dlhá Lúka]

Kategória: Folklór rendezvény / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2020. augusztus 06., 00:00 2020. augusztus 09., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Időpont: 2020. augusztus 6-9. Helyszín: Várhosszúrét Kedves népzenészek, bár az augusztus első hetére hirdetett Folkszöglet Táborunk idén elmarad, 2020. augusztus 6. és 9. között Várhosszúréten egy népzenei mesterkurzust szervezünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk. A részletek és online jelentkezés a mellékelt szórólapon, illetve az alábbi...megnyit →

Részletek

Népzenei Mesterkurzus Várhosszúréten
Népzenei Mesterkurzus Várhosszúréten

Időpont: 2020. augusztus 6-9. Helyszín: Várhosszúrét Kedves népzenészek, bár az augusztus első hetére hirdetett Folkszöglet Táborunk idén elmarad, 2020. augusztus 6. és 9. között Várhosszúréten egy népzenei mesterkurzust szervezünk, amelyre mindenkit szeretettel várunk. A részletek és online jelentkezés a mellékelt szórólapon, illetve az alábbi linken: https://forms.gle/RC89V46ttKtdky4F6

TelepülésVárhosszúrét [Krásnohorská Dlhá Lúka]
KategóriaFolklór rendezvény / Rendezvények / Tábor
Dátum2020. augusztus 06., 00:00 2020. augusztus 09., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID17634
Módosítás dátuma2020. február 25.

Mint a felnőttek, mintafelnőttek, színjátszó tábor, 2020
Település: Dunaszerdahely [Dunajská Streda]

Kategória: Duna Menti Tavasz / Színház, színjátszás / Tábor

Dátum: 2020. augusztus 12., 00:00 2020. augusztus 20., 23:59

Forrás, adományozó: csemadok.sk

A programot folyamatosan bővítjük.

Részletek

Mint a felnőttek, mintafelnőttek, színjátszó tábor, 2020
Mint a felnőttek, mintafelnőttek, színjátszó tábor, 2020

A programot folyamatosan bővítjük.

TelepülésDunaszerdahely [Dunajská Streda]
KategóriaDuna Menti Tavasz / Színház, színjátszás / Tábor
Dátum2020. augusztus 12., 00:00 2020. augusztus 20., 23:59
Forrás, adományozócsemadok.sk
Rövid URL
ID122683
Módosítás dátuma2020. február 25.

XX. Nyári Bentlakó Ifjúsági Kézműves Tábor
Település: Ipolyszalka [Salka]

Kategória: Folklór rendezvény / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2020. augusztus 09., 00:00 2020. augusztus 16., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Időpont: 2020. augusztus 9-16. Helyszín: Tájház, Ipolyszalka Szervező: Ipolymenti Kulturális és Turisztikai Társaság

Részletek

XX. Nyári Bentlakó Ifjúsági Kézműves Tábor
XX. Nyári Bentlakó Ifjúsági Kézműves Tábor

Időpont: 2020. augusztus 9-16. Helyszín: Tájház, Ipolyszalka Szervező: Ipolymenti Kulturális és Turisztikai Társaság

TelepülésIpolyszalka [Salka]
KategóriaFolklór rendezvény / Rendezvények / Tábor
Dátum2020. augusztus 09., 00:00 2020. augusztus 16., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID17694
Módosítás dátuma2020. február 25.

Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (gyermeknéptánccsoport) - Búcson
Település: Búcs [Búč]

Kategória: Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Tábor / Zenés – táncos rendezvény

Dátum: 2020. augusztus 28., 00:00 2020. augusztus 30., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

A Kerekfüzes Táncműhely nyári, tagtoborzó edzőtábort szervez, ahova szeretettel várják főként a Bátorkeszi, Karva, Madar, Dunamocs, Radvány és Búcs község falvainak gyermekeit, fiataljait. Az edzőtábort követően pedig szeptembertől folytatják a már eddigi és a mostani edzőtáborban megszerzett tánctudásuk gyarapítását, és az ahhoz kapcsolódó népdalok,...megnyit →

Részletek

Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (gyermeknéptánccsoport) - Búcson
Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (gyermeknéptánccsoport) - Búcson

A Kerekfüzes Táncműhely nyári, tagtoborzó edzőtábort szervez, ahova szeretettel várják főként a Bátorkeszi, Karva, Madar, Dunamocs, Radvány és Búcs község falvainak gyermekeit, fiataljait.
Az edzőtábort követően pedig szeptembertől folytatják a már eddigi és a mostani edzőtáborban megszerzett tánctudásuk gyarapítását, és az ahhoz kapcsolódó népdalok, népzene, népmesék, tehát a magyar népművészet feltárását és átadását.
Az edzőtábor mellett métabajnokság, muzsikálás, kézműves foglalkozások, íjászat és különböző játékok is lesznek.
Gyermeknéptánccsoport - edzőtábor
Időpont: 2020. augusztus 28-30. (péntek-vasárnap)
1-3. osztályosok számára
Helyszín: a búcsi alapiskola
Táncoktatók (somogyi táncok): Urbán Márton és Abonyi Zsófia
Ár (teljes ellátás, oktatás): 20 €
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 3. (vasárnap éjfél)
Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: kerekfuzes.tancmuhely@gmail.com
Felmerülő kérdés esetén Csenger Orsolyánál, a következő telefonszámon +421902 736 977 lehet érdeklődni


TelepülésBúcs [Búč]
KategóriaFolklór rendezvény / Gyermekprogram / Tábor / Zenés – táncos rendezvény
Dátum2020. augusztus 28., 00:00 2020. augusztus 30., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID17742
Módosítás dátuma2020. február 25.

Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (ifi néptánccsoport) - Búcson
Település: Búcs [Búč]

Kategória: Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Tábor / Zenés – táncos rendezvény

Dátum: 2020. augusztus 23., 00:00 2020. augusztus 26., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

A Kerekfüzes Táncműhely nyári, tagtoborzó edzőtábort szervez, ahova szeretettel várják főként a Bátorkeszi, Karva, Madar, Dunamocs, Radvány és Búcs község falvainak gyermekeit, fiataljait. Az edzőtábort követően pedig szeptembertől folytatják a már eddigi és a mostani edzőtáborban megszerzett tánctudásuk gyarapítását, és az ahhoz kapcsolódó népdalok,...megnyit →

Részletek

Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (ifi néptánccsoport) - Búcson
Kerekfüzes Táncműhely edzőtábora (ifi néptánccsoport) - Búcson


A Kerekfüzes Táncműhely nyári, tagtoborzó edzőtábort szervez, ahova szeretettel várják főként a Bátorkeszi, Karva, Madar, Dunamocs, Radvány és Búcs község falvainak gyermekeit, fiataljait.
Az edzőtábort követően pedig szeptembertől folytatják a már eddigi és a mostani edzőtáborban megszerzett tánctudásuk gyarapítását, és az ahhoz kapcsolódó népdalok, népzene, népmesék, tehát a magyar népművészet feltárását és átadását.
Az edzőtábor mellett métabajnokság, muzsikálás, kézműves foglalkozások, íjászat és különböző játékok is lesznek.
Ifi néptánccsoport – edzőtábor
Időpont: 2020. augusztus 23-26. (vasárnap-kedd)
4-9. osztályosok számára
Szállás: Búcs, Kódot Panzió
Helyszín: a búcsi alapiskola
Táncoktatók (magyarbődi táncok): Ádám Norbert és párja, Ádám Csilla, az Ilosvai Néptáncegyüttes táncosai
Ár (teljes ellátás, oktatás): 40 €
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 3. (vasárnap éjfél)
Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: kerekfuzes.tancmuhely@gmail.com
Felmerülő kérdés esetén Csenger Orsolyánál, a következő telefonszámon +421902 736 977 lehet érdeklődni


TelepülésBúcs [Búč]
KategóriaFolklór rendezvény / Gyermekprogram / Tábor / Zenés – táncos rendezvény
Dátum2020. augusztus 23., 00:00 2020. augusztus 26., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID17745
Módosítás dátuma2020. február 25.

Két keréken az ősök nyomában - tornagörgői bicajos tábor
Kategória: Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Turisztika

Dátum: 2020. augusztus 13., 08:00 2020. augusztus 16., 16:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

Az Eleventum polgári társulás nyári sátrazós-bicajos tábort szervez 2020. augusztus 13-16. között 8-18 éves gyerekek, fiatalok részére. A sok élményt, jó szórakozást ígérő tábor bázisa Tornagörgő lesz, de a résztvevők elkerekeznek például Gombaszögre is. A táborozók létszáma korlátozott, jelentkezni augusztus 9-ig lehet. A tábor...megnyit →

Részletek

Két keréken az ősök nyomában - tornagörgői bicajos tábor
Két keréken az ősök nyomában - tornagörgői bicajos tábor

Az Eleventum polgári társulás nyári sátrazós-bicajos tábort szervez 2020. augusztus 13-16. között 8-18 éves gyerekek, fiatalok részére. A sok élményt, jó szórakozást ígérő tábor bázisa Tornagörgő lesz, de a résztvevők elkerekeznek például Gombaszögre is. A táborozók létszáma korlátozott, jelentkezni augusztus 9-ig lehet.

A tábor célja, hogy a gyerekek megismerjék Tornagörgő és környezete természeti és történelmi jelentőségű szépségeit - ezzel is szeretnék támogatni a helyi ifjúság nemzeti identitásának fejlődését -, de kerékpáros tábor lévén megtanulják megjavítani a biciklikerék defektjét is, állítják a szervezők.

A biciklitúrákon kívül interaktív játékok is várják a résztvevőket, az egyes csapatok elkészítik saját zászlóikat, valamint találkoznak vadászokkal és ornitológusokkal, akik mesélnek nekik az erdők-mezők állatairól. A gyerekek kisebb hasznos biciklijavítási műhelytitkokat is megtudhatnak a táborban, és egyedülálló élményt nyújt majd az esti, fejlámpás biciklizés.

Az esti programok a táborozóknak és a nyilvánosságnak is szólnak. Lesznek koncertek, előadások, mesélés, zenélés, játék. Többek között Badin Ádám mesemondó látogat el hozzánk, valamint az Endorfin zenekar ad koncertet. A kulturális programok középpontjában a magyar nyelv és történelem, a hagyományőrzés állnak. A helyi kézművességgel a biciklitúra során meglátogatott helyszíneken (Körtvélyes, Várhosszúrét) ismerkedhetnek meg. A táborozás során a szülőknek is alkalmuk lesz csatlakozni a táborozókhoz így igazi családi élményt kaphatnak a résztvevők.

A szülők csatlakozhatnak a gombaszögi túrához is, ahol gulyás és tábortűz várja a táborozókat, és az út során a csapat érdekes helyeket látogat meg, például a Szilicei-jégbarlangot.

A táborban való részvétel 29 € (Eleventum-tagok számára) / 39 € (nem Eleventum-tagok számára). A táborozók részére biztosított az egész napi étkezés (5x), egy meleg étellel naponta, a sátrazás a görgői futballpályán, illetve a gombaszögi kempingben lesz. Az ár tartalmazza: napi étkezés, szállás, Gombaszög kemping díja, higiéniai berendezések, csomagszállítás, előadások, kulturális program. A táborozók számára praktikus bicajos holmival is (kulacs, fejlámpa, buff) is készülnek a szervezők. Jelentkezés és bővebb információk az eleventum oldalán.
  • pr-i, rozsnyovidek


KategóriaGyermekprogram / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Turisztika
Dátum2020. augusztus 13., 08:00 2020. augusztus 16., 16:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID48588
Módosítás dátuma2020. február 25.

Népzenei Mesterkurzus – magyarpalatkai és széki népzene, rábaközi cimbalomzene
Kategória: Folklór rendezvény / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor

Dátum: 2020. augusztus 06., 09:00 2020. augusztus 09., 16:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2020. augusztus 6. és 9. között Népzenei Mesterkurzust szervez Várhosszúréten, a Kézművesházban. A résztvevők magyarpalatkai és széki népzenét, illetve rábaközi cimbalomzenét tanulhatnak. A jelentkezés határidejét július 24-ig hosszabbították meg a szervezők.  A mesterkurzus oktatói: Codoba Florin, Halmos Attila “Csiga”, Lakatos...megnyit →

Részletek

Népzenei Mesterkurzus – magyarpalatkai és széki népzene, rábaközi cimbalomzene
Népzenei Mesterkurzus – magyarpalatkai és széki népzene, rábaközi cimbalomzene

A Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia 2020. augusztus 6. és 9. között Népzenei Mesterkurzust szervez Várhosszúréten, a Kézművesházban. A résztvevők magyarpalatkai és széki népzenét, illetve rábaközi cimbalomzenét tanulhatnak. A jelentkezés határidejét július 24-ig hosszabbították meg a szervezők. 

A mesterkurzus oktatói: Codoba Florin, Halmos Attila “Csiga”, Lakatos Róbert, Alt István – hegedű, Árendás Péter, Mester László “Pintyő” – brácsa, Hanusz Zoltán – bőgő, ifj. Gelencsér János, Kuti Sándor – cimbalom. A résztvevők a helyszínen lesznek csoportokba osztva hangszerhasználati képességeik alapján.

Online jelentkezés: https://forms.gle/RC89V46ttKtdky4F6

A részvételi díj: 5 € / nap, a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia népzenei műhelyeinek diákjai részére ingyenes. A szállás panzióban 12 € / éjszaka / fő, sátorban 2 € / éjszaka / fő. Az étkezés költségei:  reggeli 3 €, ebéd 4,5 €, vacsora 4 €. Információk: elohagyomanypt@gmail.com

  • rozsnyovidek/elohagyomany.sk


KategóriaFolklór rendezvény / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor
Dátum2020. augusztus 06., 09:00 2020. augusztus 09., 16:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID48598
Módosítás dátuma2020. február 25.

1 2
11 találat