Rendezvények

1 2
12 találat

Gombaszögi Nyári Tábor: pénteki programajánló

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk egy kis ízelítőt a pénteki programból. Július 16-án reggel 8-kor kézműves foglalkozással nyit a Gombaovi, ugyanekkor kovászetetés a Fotólaborban, józanodás és egyetemi kuruzslás a DéHával. A csapatjátékok...megnyit →

Részletek

Gombaszögi Nyári Tábor: pénteki programajánló
Gombaszögi Nyári Tábor: pénteki programajánló

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk egy kis ízelítőt a pénteki programból.

Július 16-án reggel 8-kor kézműves foglalkozással nyit a Gombaovi, ugyanekkor kovászetetés a Fotólaborban, józanodás és egyetemi kuruzslás a DéHával. A csapatjátékok keretében 8:30-tól veszi kezdetét a gulyásfőző verseny, a Grendel-sátorban műhelymunka zajlik. 10-kor tart eligazítást a Fotólabor, beindul a boszorkánykonyha és többféle alkotóműhely a Kézműves házban, ahol 18:00 óráig kézműves vásár is várja az érdeklődőket. 11-től a Grendel-sátorban kerekasztal beszélgetést szervez a hazai könyvtárügyről a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete, a Pajtaszínházban pedig Szebellai Mátyás úti beszámolója látható Közel-keleti körkép címmel.

A Tóth Károly sátorban az egyetemi évek során adódó lehetőségek kihasználásáról esik szó 11:30-tól, majd ugyanezen a helyszínen 13:00 órától a Kárpát-medencei tehetséggondozás lesz a téma. A Labirintus udvarban szintén 13:00 órától Mészáros Krisztina Párkapcsolati konfliktusok és a beszédes némaság címmel tart előadást. A Pajtaszínházban 14:00 órakor kezdődik Fabók Mariann A székely menyecske meg az ördög című bábelőadása, fél órával később a DH mólón a magyarországi hallgatói érdekképviseletről, a Szifon Teraszon Mácsodi Attila jóvoltából a hátizsákos délkelet-ázsiai utazásról és az utazási irodák nyújtotta lehetőségekről lesz szó.

A Korona sátor kínálata 15:00 órától: a rozsnyói Farkas Árpád feat. Marietta, 16:00 órakor Móni és az Emma zenekar. 17:30-tól a Tóth Károly sátorban Öllös Lászlótól és Tokár Gézától megtudhatjuk, hol tart az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülése. A Pajtaszínházban 18:00 órakor kerül sor Bandor Éva hangoskönyv bemutatójára (Ladislav Fuks: A hullaégető). 19:00 órakor a Fonó zenekar lép a Folkszöglet színpadára, majd 21:30-tól Esszencia koncert és táncház.

Az esti zenei kínálat (többek között): a Szifon Teraszon 20:00 órától a The Butchers, 22:45 Ricsárdgír, a KocsmaKertben 21:00 Jóvilágvan, 23:15 Road.

Az ízelítőnk természetesen nem teljes, a részletes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: gombaszog.sk, rozsnyovidek.sk archívum


KategóriaFesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Irodalom, író-olvasó találkozó / Koncert, Előadóest / Színház, színjátszás / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Verseny, Pályázat
Dátum2021. július 16., 08:00 2021. július 17., 06:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID51321
Módosítás dátuma2020. február 25.

Gombaszögi Nyári Tábor: ízelítő a szombati programból

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk néhány szombati programot! Július 17-én reggel 8-tól készségfejlesztő játékokkal várják a kicsiket a Gombaoviban, 9:00-től indul a kreatív délelőtt a Grendel-sátorban. Ezen a napon is 10:00 órakor...megnyit →

Részletek

Gombaszögi Nyári Tábor: ízelítő a szombati programból
Gombaszögi Nyári Tábor: ízelítő a szombati programból

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk néhány szombati programot!

Július 17-én reggel 8-tól készségfejlesztő játékokkal várják a kicsiket a Gombaoviban, 9:00-től indul a kreatív délelőtt a Grendel-sátorban. Ezen a napon is 10:00 órakor nyit a Kézműves ház, ahol huarache szandált és éxereket lehet majd készíteni. 10:30-tól az egyetemi minőségbiztosítás a téma a DH mólón, a beszélgetés résztvevői Bárczi Zsófia, Juhász György és Lovász Bálint. 11:00 órától szentmisére kerül sor az egykori pálos monostornál.

A nap folyamán több előadás és beszélgetés közül is választhatnak a táborlakók, 13:00 órától "Egyensúlyban az élet minden területén" címmel a szakszerű segítségnyújtásról lesz szó a Labirintus udvarban, 14:00 órától pedig az afrikai nők európai életéről a DH mólón. A Pajtaszínházban 15:00 órától hangzik el Matusek Attila-Laboda Róbert "Pillant, amely kilóg az időből" című műve Matusek Attila előadásában.

Az érdeklődők 16:00 órakor kipróbálhatják a korongozást Élivel a Kézműves házban, vagy a Folkszögletben 16:30-tól bekapcsolódhatnak a tánctanításba, amihez Nagy Csomor András és zenekara húzza a talpalávalót. "Az életem az utam, az Utam az életem" címmel 17:30-tól kezdődik a beszélgetés Győry Attilával a Labirintus udvarban. 18:00 órakor Beugró a Pajtaszínházban Gyenge Veroni vezetésével, Matusek Attila, Dékány Niki, Nagy László és Panyi Zoltán közreműködésével. Az éhesebbek és bevállalósabbak ugyanekkor a Bözsi néni Sörözője felé vehetik az irányt, bekapcsolódva a chilievő versenybe. 19:00 órától a Folkszöglet színpadán Ferenczi György és a Rackajam hallható, közben 19:30-kor indul a szokásos táborzáró ceremónia, a kopjafaállítás.

Zenék szombat estére: a KocsmaKertben 20:00 Gorlo Volka, 22:30 Bagossy Brothers Company, a Szifon Teraszon 21:00 Night Ride, 23:00 Régi Csibészek.

Az ízelítőnk természetesen nem teljes, a részletes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: gombaszog.sk, rozsnyovidek.sk archívum


KategóriaBeszélgetés, előadás, képzés / Egyházi, karitatív esemény / Fesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Irodalom, író-olvasó találkozó / Koncert, Előadóest / Színház, színjátszás / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Vásár
Dátum2021. július 17., 08:00 2021. július 18., 06:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID51326
Módosítás dátuma2020. február 25.

FolkSzöglet
Település: Szalóc [Slavec]

Kategória: Fesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Koncert, Előadóest / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 14., 00:00 2021. július 17., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Időpont: 2021. július 14-17. Helyszín: Gombaszögi Nyári Tábor Összeállt a FOLKSZÖGLET 2021-es programja. A gombaszögi Folkszöglet a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia tevékenységének köszönhetően idén is nagyon gazdag programmal várja az érdeklődőket. A FolkSzöglet első ízben 2017-ben egyéni kezdeményezésre került megrendezésre egy négy estéből álló...megnyit →

Részletek

FolkSzöglet
FolkSzöglet

Időpont: 2021. július 14-17. Helyszín: Gombaszögi Nyári Tábor

Összeállt a FOLKSZÖGLET 2021-es programja. A gombaszögi Folkszöglet a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia tevékenységének köszönhetően idén is nagyon gazdag programmal várja az érdeklődőket.

A FolkSzöglet első ízben 2017-ben egyéni kezdeményezésre került megrendezésre egy négy estéből álló népzenei koncert- és táncházsorozat formájában, mely nagy sikert aratott a táborozók körében. Ennek köszönhetően a 2018-as évben már a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia vállalta fel a program szervezését és lebonyolítását a tábor egész időtartama alatt.

Több olyan országos hírű kiváló zenekar lépett színpadra, akiknek köszönhetően sikerült megszólítani a fiatal közönséget, így a FolkSzöglet a tábor egyik leglátogatottabb helyszínévé nőtte ki magát. A négynapos fesztivál folyamán 9 népzenei és világzenei koncerttel, tánctanítással és táncházakkal, kézműves foglalkozásokkal, fotókiállítással és a folkkocsmával várjuk az érdeklődőket.

PROGRAM

július 14. - szerda

[gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/posfa-zenekar-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]19:00 - PÓSFA ZENEKAR[/gdlr_heading] A zenekar egy erdélyi kirándulásnak köszönheti megalakulását. Egy kalotaszegi népzene- és néptánctábor táncházában ismerkedtek meg a népzene és néptánc hangulatával, majd hazaérve eldöntötték, muzsikálni fognak. Azóta a népzene megváltoztatta az életüket. Azt mondják, mivel Felvidékiek, főleg felvidéki népzenét játszanak és bármi olyan stílushoz szívesen nyúlnak, amiben fantáziát látnak.
A Kárpát-medence egykori falusi vonós cigányzenekarainak zenei világát igyekeznek feleleveníteni, visszahozni a köztudatba és megkedveltetni a jövő generációival. A zenekar neve a megalakulásának helyéhez köthető, a Gelle községet alkotó nyolc falu egyikéhez, Pósfához. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/posfa-zenekar-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]20:00 - TÁNCFÓRUM EST[/gdlr_heading] muzsikál a PÓSFA ZENEKAR
táncoktatók Domján Máté és párja [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/szalonna-es-bandaja-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]21:30 - PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA[/gdlr_heading] A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.
A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését, ezért a koncertezés mellett a népzeneoktatásban is nagy szerepet vállalnak. [/gdlr_styled_box]

július 15. - csütörtök

[gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/huros-banda-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]16:00 - TÁNCTANÍTÁS[/gdlr_heading] A délutáni 16:00-tól kezdődő tánctanításoknál bemutatkozik és muzsikál az ipolysági Húros Banda. Az ipolysági Húros Banda 2018 őszén alakult a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia és a FolkHont jóvoltából. Céljuk, hogy a mai Magyarország, Erdély, s persze a Felvidék tájegységeinek népzenéjét magukévá tegyék. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/muzicka-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]19:00 - MUZIČKA[/gdlr_heading] Szeretik a folklórt a valódi földszagú formájában, úgy ahogy a legkevésbé kiművelt, giccses, intézményesített vagy nemzetébresztő..., és remélik, hogy az előadásaikból ez hallható is. [/gdlr_styled_box]

[gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/06/balog-kalman-gipsy-cimbalom-band1-750x330.jpg" height="200px"]

[gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]21:00 - BALOGH KÀLMÀN & THE GIPSY CIMBALOM BAND feat. BRANKA[/gdlr_heading]

A '93-ban alakult Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a jazz, a flamenco, a szving, a klezmer és a ragtime ötvözésére. A végeredmény: páratlanul változatos és univerzális, minden pillanatban újabb és újabb meglepetést rejtegető zene. A zenekarnak sajátos és különleges világa van, melybe belefér számos európai ország, amelyben cigányok játszanak népzenét, jazzt, vagy bármiféle szórakoztató zenét: belefér az instrumentális és a vokális muzsika, s bár a hangszerelés Balogh Kálmán cimbalma köré rendeződik, a bőgőre, hegedűre, gitárra vagy trombitára sem kevesebb fény vetül.
A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka és Barity Zorán harmonikás csatlakoznak. Branka jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes és egyedi előadásmódja révén pedig azonnal magával ragadja a közönséget. Zorán autentikus balkáni harmonikajátéka egészíti ki a zenekar megújult repertoárját.
Balogh Kálmán - cimbalom
Básits Branka - ének
Bede Péter - szaxofon
Frankie Látó - hegedű
György Mihály - gitár
Kovács Ferenc - trombita, hegedű, ének
Novák Csaba - bőgő
Barity Zorán - harmonika

[/gdlr_styled_box]

 [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/posfa-zenekar-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]23:00 - TÁNCHÁZ[/gdlr_heading] Az éjszakai táncházban muzsikál a Pósfa Zenekar. [/gdlr_styled_box]

július 16 - péntek

[gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/file-banda-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]16:00 - TÁNCTANÍTÁS[/gdlr_heading] A délutáni 16:00-tól kezdődő tánctanításoknál bemutatkozik és muzsikál a füleki File Banda.
A File Banda 2018 augusztusában alakult, melynek tagjai a füleki Művészeti Alapiskola növendékei, illetve a Rakonca Néptáncegyüttes táncosai. A helyi népzeneoktatás 2018 áprilisában indult be a Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia támogatásával, a zenekar tagjainak egy része is ekkor kezdte hangszeres tanulmányait. Tanáruk a Junior príma díjas, Ifj. Gelencsér János. A banda jelenleg a Füleki Városi Művelődési Központ égisze alatt működik. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2019/05/bukovics-janos_pinter-zsolt-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]18:00 - MESEKOCSMA FELNŐTTEKNEK (mesemondók: Bukovics János)[/gdlr_heading] A Galgamenti Művészek Egyesületének mesemondói, Bukovics János (a Magyar Kultúra Lovagja) a Gombaszögi Nyári Táborban a mesemondást-mesehallgatást népszerűsítő „hadjáratra” indul. Rendszeresen fellép gyermek és felnőtt közönség előtt, csendes könyvtárakban és nagyrendezvények színpadjain egyaránt. Túlzás nélkül állíthatjuk, bejárta az országot keresztül-kasul. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/fono-zenekar-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]19:00 - FONÓ ZENEKAR[/gdlr_heading] Az 1997-ben alakult Fonó zenekar hangzásának fő profilját a magyarság, valamint a Kárpát-Medence egyéb népeinek hangszeres és vokális zenei hagyománya, illetve a hiteles tolmácsolásra törekvő feldolgozások alkotják. Az együttes muzsikusai a népzene előadását, oktatását és kutatását hivatásszerűen művelik, emellett gyűjtéssel is foglalkoznak, melynek tapasztalatait zenei arculatuk kialakításában hasznosítják. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/esszencia-zenekar-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]21:00 - ESSZENCIA ZENEKAR[/gdlr_heading] Népzene, klasszikus zene és jazz, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidám és szomorú, hagyományos és progresszív. EZ AZ ESSZENCIA…
…ahol a világ sokszínűségéből fakadó ellenétek éppolyan természetességgel léteznek együtt és egymás mellett a zenében, amire a való életben is vágyunk, tisztelve egymást, tanulva a másiktól.
Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz.
Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát.
Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/nagy-csomor-andras-es-zenekara-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]23:00 - TÁNCHÁZ[/gdlr_heading] Az éjszakai táncházban muzsikál Nagy Csomor András és zenekara. [/gdlr_styled_box]

július 17. - szombat

[gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/korpas-eva-libidaridom-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]15:00 - KORPÁS ÉVA - LIBIDARIDOM[/gdlr_heading] 2018 májusában jelent meg Korpás Éva és zenekara gyerekeknek készült, Libidaridom című világzenei albuma. Szólókarrierje előtt az autentikus népzenével jegyezte el magát – tizennégy éven át a Tükrös együttes énekese volt -, 2007 óta azonban a világzene is foglalkoztatja. Eddig négy világzenei szólóalbumot jelentetett meg: két gyermekeknek szólót, Csalogató és Szól a kakas címmel, kettőt pedig – Szerelem, szerelem és Fecském – felnőtteknek. 2015-ben, A pozsonyi sétatéren címmel látott napvilágot felvidéki autentikus népzenét és népi játékokat tartalmazó gyereklemeze; 2018 májusában pedig a Libidaridom, egy szintén gyermekeknek szánt világzenei album. Muzsikustársai között rangos művészeket találhatunk: dolgozott Balog Kálmán cimbalomművésszel, közreműködött Berecz András albumán, és közös gyermeklemezt készített Malek Andreával. Saját zenekara, valamint világzenei együttese mellett a Rendhagyó Prímástalálkozó szólóénekese is. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/nagy-csomor-andras-es-zenekara-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]16:00 - TÁNCTANÍTÁS[/gdlr_heading] A délutáni 16:00-tól kezdődő tánctanításoknál és az éjszakai táncházban muzsikál Nagy Csomor András és zenekara. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2019/05/bukovics-janos_pinter-zsolt-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]18:00 - MESEKOCSMA FELNŐTTEKNEK (mesemondók: Bukovics János)[/gdlr_heading] A Galgamenti Művészek Egyesületének mesemondója, Bukovics János (a Magyar Kultúra Lovagja) a Gombaszögi Nyári Táborban a mesemondást-mesehallgatást népszerűsítő „hadjáratra” indul. Rendszeresen fellép gyermek és felnőtt közönség előtt, csendes könyvtárakban és nagyrendezvények színpadjain egyaránt. Túlzás nélkül állíthatjuk, bejárta az országot keresztül-kasul. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/ferenczi-gyorgy-es-a-rackajam-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]19:00 - FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM[/gdlr_heading] A Rackajam a magyar kultúra és a rock ‘n’ roll forradalom tiszteletét ötvözi műsorában: forradalmi költők versei, a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz Attila férnek és forrnak össze Hendrix zenéjével. Egyszerre építkezik amerikai zenei hagyományokból és forradalmi magyar költők műveiből, azt vallják: egy nemzet szabadságharca mindig megmutatja az illető nemzet igazi arcát. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/otodik-evszak-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]22:00 - ÖTÖDIK ÉVSZAK[/gdlr_heading] Az Ötödik évszak népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zene – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása. A városi környezet és a tradíció tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben.
A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok és a sanzonok világa felé.
Az Ötödik évszakot a WOMEX 20 héttagú zsűrije beválogatta a regionális Duna-színpad fellépői közé. Koncertjüket a Budapest Ritmo feat. WOMEX fesztiválon, a Müpa színpadán hallgathatjátok majd meg. [/gdlr_styled_box] [gdlr_styled_box background_type="image" background_image="https://elohagyomany.sk/wp-content/uploads/2021/05/nagy-csomor-andras-es-zenekara-750x330.jpg" height="200px"] [gdlr_heading tag="h3" size="28px" color="#222222" font_weight="bold"]23:30 - TÁNCHÁZ[/gdlr_heading] Az éjszakai táncházban muzsikál Nagy Csomor András és zenekara. [/gdlr_styled_box]TelepülésSzalóc [Slavec]
KategóriaFesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Koncert, Előadóest / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 14., 00:00 2021. július 17., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22179
Módosítás dátuma2020. február 25.

Gombaszögi Nyári Tábor: válogatás a csütörtöki programból

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Ezúttal a csütörtöki programból szemezgettünk. Július 15-én reggel 8-kor, a csapatjáték keretében kezdődik  a műveltségi vetélkedő, a Gombaoviban pedig a gyerekek zászlót fognak festeni. A Grendel-sátorban...megnyit →

Részletek

Gombaszögi Nyári Tábor: válogatás a csütörtöki programból
Gombaszögi Nyári Tábor: válogatás a csütörtöki programból

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Ezúttal a csütörtöki programból szemezgettünk.

Július 15-én reggel 8-kor, a csapatjáték keretében kezdődik  a műveltségi vetélkedő, a Gombaoviban pedig a gyerekek zászlót fognak festeni. A Grendel-sátorban kreatív délelőtt zajlik majd, a Korona sátorban megint lehet zenét hallgatni. A Kézműves házban éxerek készülnek hulladékból és kézműves vásár is várható.

A fesztivált hivatalosan 10:30-kor nyitja meg Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Orosz Örs főszervező. Ezt követően két előadást is tartanak az aktuális COVID-19 témában, és kerekasztal beszélgetést az oktatás jövőjéről.

Amire nincs bocsánat. Szexuális ragadozók az egyházban, 14:30-tól könyvbemutató és beszélgetés a szerzővel, Perintfalvi Ritával a Tóth Károly sátorban. Ugyanebben az időben Egyházi Dóra, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke kiállítás megnyitóra várja az érdeklődőket a Grendel-sátorba. A csütörtöki programban lesz ezen kívül beszélgetés borászokkal és borkóstoló, valamint sörivó verseny a Bözsi néni Sörözőjében.

A zenei paletta is nagyon színes, 21:00 órától a KocsmaKertben Csaknekedkislány, fél órával később Balogh Kálmán & the Gipsy cimbalom Band feat. Branka a Folkszögletben. Itt később éjjeli táncház kezdődik a Pósfa Zenekarral, és aki még bírja szusszal, ne hagyja ki 0:30-tól jön A kutya vacsorája a Szifon Teraszon.

Az ízelítőnk természetesen nem teljes, a részletes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék


KategóriaFesztivál, kulturális rendezvény / Film, mozi / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Irodalom, író-olvasó találkozó / Koncert, Előadóest / Múzeumok, kiállítások / Színház, színjátszás / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor / Verseny, Pályázat
Dátum2021. július 15., 08:00 2021. július 16., 06:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID51303
Módosítás dátuma2020. február 25.

Figur Népzenei Tábor
Település: Búcs [Búč]

Kategória: Folklór rendezvény / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 13., 00:00 2021. július 17., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Helyszín: Búcs, VINTOP KARKÓ Panzó Időpont: 2021. július 13-18. Oktatók: Korpás Éva - ének Horváth Attila - hegedű (haladók) Csernók Klára - hegedű (kezdők) Orsós Tamás - brácsa Hanusz Zoltán - nagybőgő Kuti Sándor - cimbalom Deáky Márton - klarinét, tárogató A tábor témája:...megnyit →

Részletek

Figur Népzenei Tábor
Figur Népzenei Tábor

Helyszín: Búcs, VINTOP KARKÓ Panzó Időpont: 2021. július 13-18.
Oktatók: Korpás Éva - ének Horváth Attila - hegedű (haladók) Csernók Klára - hegedű (kezdők) Orsós Tamás - brácsa Hanusz Zoltán - nagybőgő Kuti Sándor - cimbalom Deáky Márton - klarinét, tárogató
A tábor témája: - Szék (Ádám István "Icsán" és Dobos Károly) - Abaújszina (Potta Géza)


TelepülésBúcs [Búč]
KategóriaFolklór rendezvény / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 13., 00:00 2021. július 17., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22675
Módosítás dátuma2020. február 25.

I. Dobroda Népzenei Tábor
Kategória: Folklór rendezvény / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 05., 00:00 2021. július 10., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Helyszín: Tarjáni Gyermektábor, Salgótarján Időpont: 2021. július 5-10. 2021-ben első alkalommal kerül megrendezésre az I. Dobroda Népzenei Tábor Salgótarjánban, amely keretén belül vonós hangszeres oktatás, ének oktatás és cimbalom oktatás valósul meg. Oktatók: Bartók Boglárka - ének Ifj. Gelencsér János - haladó hegedűsök Pozsonyi...megnyit →

Részletek

I. Dobroda Népzenei Tábor
I. Dobroda Népzenei Tábor

Helyszín: Tarjáni Gyermektábor, Salgótarján Időpont: 2021. július 5-10.
2021-ben első alkalommal kerül megrendezésre az I. Dobroda Népzenei Tábor Salgótarjánban, amely keretén belül vonós hangszeres oktatás, ének oktatás és cimbalom oktatás valósul meg.
Oktatók: Bartók Boglárka - ének Ifj. Gelencsér János - haladó hegedűsök Pozsonyi Balázs - kezdő hegedűsök Balogh Kálmán - cimbalom Gólya Márton - cimbalom Gólya Péter - brácsa Szabó István - nagybőgő
A táborban három tájegység muzsikája lesz tanítva: - szatmári tánczene tiszaújlaki Murzsa Gyula repertoárja alapján - vízmelléki népzene az ádámosi zenekar játéka alapján - dunántúli tánczene a bogyiszlói zenekar játéka alapján
A táborra való jelentkezés az alábbi Google űrlap kitöltésével lehetséges: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfZWQPUTh-yPy.../viewform
További információk: https://dobroda.hu/tabor.html


KategóriaFolklór rendezvény / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 05., 00:00 2021. július 10., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22378
Módosítás dátuma2020. február 25.

7. Tulipános Láda Néptánc- és Alkotótábor
Település: Ipolyszakállos [Ipeľský Sokolec]

Kategória: Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 01., 00:00 2021. július 04., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Helyszín: Ipolyszakállos (Szlovákia), Méhecske Panzió Időpont: 2021. július 1-4. Nyári táborunk idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre az egykori Hont megye szívében, Ipolyszakálloson. A táborba szeretettel várjuk a kisebb gyerekeket 7-től 12 éves korig. A gyerekek számára naponta különféle programokat biztosítunk, melyek keretén belül...megnyit →

Részletek

7. Tulipános Láda Néptánc- és Alkotótábor
7. Tulipános Láda Néptánc- és Alkotótábor

Helyszín: Ipolyszakállos (Szlovákia), Méhecske Panzió
Időpont: 2021. július 1-4.
Nyári táborunk idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre az egykori Hont megye szívében, Ipolyszakálloson. A táborba szeretettel várjuk a kisebb gyerekeket 7-től 12 éves korig.
A gyerekek számára naponta különféle programokat biztosítunk, melyek keretén belül nem csak néptánc tudásukat fejleszthetik. Részt vehetnek például népdaltanításon és drámapedagógiai foglalkozásokon, népi gyermekjátékokat tanulhatnak és fejleszthetik kézügyességüket különféle kézműves foglalkozásokon.
A néptánc- és alkotótábor programja:
- drámapedagógiai foglalkozások Szabó Csilla vezetésével - néptánctanítás - magyarbődi táncok - népdaltanulás és gyerekjátékok - kézműves foglalkozások helyi kézművesekkel - honismereti kirándulás
Kisérő programok:
- népzeneoktatás - esti táncházak - méta - táborzáró gálaműsor
Táncoktatók:
Konkoly László és Baráth Kitti – Sendergő Táncegyüttes vezetői Molnár András és Vámos Viktória - A Kis Sendergő vezetői
Részvételi díj: 75 €, amely tartalmazza a szállást és napi háromszori étkezést a Méhecske Panzióban a tábor egész időtartama alatt.
Jelentkezési határidő: június 27.
Előrhetőség: E-mailben: folkhont@gmail.com Telefonon: 0918 685 290 Facebookon: a csoportunk oldalán


TelepülésIpolyszakállos [Ipeľský Sokolec]
KategóriaFolklór rendezvény / Gyermekprogram / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 01., 00:00 2021. július 04., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22360
Módosítás dátuma2020. február 25.

17. Szőttes tábor
Település: Alsóbodok [Dolné Obdokovce]

Kategória: Folklór rendezvény / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 02., 00:00 2021. július 11., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Helyszín: Alsóbodok, Paulisz Rancs Időpont: 2021. július 2-11. Gyermek tábor: 2021. július 2-6. Felnőtt tábor: 2021. július 7-11.

Részletek

17. Szőttes tábor
17. Szőttes tábor

Helyszín: Alsóbodok, Paulisz Rancs Időpont: 2021. július 2-11. Gyermek tábor: 2021. július 2-6. Felnőtt tábor: 2021. július 7-11.

TelepülésAlsóbodok [Dolné Obdokovce]
KategóriaFolklór rendezvény / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 02., 00:00 2021. július 11., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22358
Módosítás dátuma2020. február 25.

Nyári néptánc tábor az Egressy Béni Városi Művelődési Központban
Település: Komárom [Komárno]

Kategória: Gyermekprogram / Rendezvények / Tábor

Dátum: 2021. július 12., 08:00 2021. július 16., 16:00

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

Nyári táborok az Egressy Béni Városi Művelődési Központban!  Idén is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!  SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR  8-12 éves gyerekeknek július 5-től július 9-ig Laboda Róbert vezetésével. Ára: 49 euró, jelentkezési határidő: július 2. NÉPTÁNCTÁBOR  július 12-től július 16-ig Nagy Jánossal és Madari Katalinnal,...megnyit →

Részletek

Nyári néptánc tábor az Egressy Béni Városi Művelődési Központban
Nyári néptánc tábor az Egressy Béni Városi Művelődési Központban

Nyári táborok az Egressy Béni Városi Művelődési Központban! 🌞 Idén is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! 🙂 SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR 🎭 8-12 éves gyerekeknek július 5-től július 9-ig Laboda Róbert vezetésével. Ára: 49 euró, jelentkezési határidő: július 2. NÉPTÁNCTÁBOR 🎵 július 12-től július 16-ig Nagy Jánossal és Madari Katalinnal, alapiskolák 1-4. évfolyamának tanulói számára. Ár: 49 euró, jelentkezési határidő: július 9. BALETT-TÁBOR 🩰 8-12 éves gyerekeknek július 19-től 23-ig Süll Tamás vezetésével. Ár: 60 euró, jelentkezési határidő: július 16. A táborok reggel 8-tól délután 16.00 óráig tartanak. Az ár tartalmazza a napi egy étkezést (ebéd), frissítőt és a foglalkozások költségeit. Bővebb információ és jelentkezés: e-mail: vmk.taborok@gmail.com Bajkai Csengel Mónika: +421 907 799 823

TelepülésKomárom [Komárno]
KategóriaGyermekprogram / Rendezvények / Tábor
Dátum2021. július 12., 08:00 2021. július 16., 16:00
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22370
Módosítás dátuma2020. február 25.

Gombaszögi Nyári Tábor: szerdai program
Kategória: Fesztivál, kulturális rendezvény / Film, mozi / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor

Dátum: 2021. július 14., 12:00 2021. július 15., 06:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

A Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye 2021. július 14-én veszi kezdetét. Lássunk néhány szerdai programot! A fesztivál első napján déltől filmek, mesék várják a legkorábban érkezőket a Szoba Chillben, 13:00 órától arcfestéssel indul a Gombaovi a legkisebbek szórakoztatására....megnyit →

Részletek

Gombaszögi Nyári Tábor: szerdai program
Gombaszögi Nyári Tábor: szerdai program

A Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye 2021. július 14-én veszi kezdetét. Lássunk néhány szerdai programot!

A fesztivál első napján déltől filmek, mesék várják a legkorábban érkezőket a Szoba Chillben, 13:00 órától arcfestéssel indul a Gombaovi a legkisebbek szórakoztatására.

Délután 14:00 órakor lesz a Diákhálózat állandó helyszínének átadása, 16:00 órától pedig a tábor megújult irodalmi sátrának bemutatása. Megkezdik működésüket a hagyományos helyszínek is, a Labirintus udvarban teaház, labirintusjárás és VándorLáss úti beszámoló, a fotólaborban kameraépítés, felvételkészítés  várja az érdeklődőket.

A zenei kínálatból megemlítenénk a Besh o droM 20:00 órakor kezdődő koncertjét a KocsmaKertben, Szalonna és bandája a Folkszöglet színpadán muzsikál 21:30-tól, ugyanekkor játszik a Szifon Teraszon a rozsnyói endorfin. A DH móló 22:00 órától egy remek filmet vetít, a címe A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt.

A teljes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék


KategóriaFesztivál, kulturális rendezvény / Film, mozi / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Tábor
Dátum2021. július 14., 12:00 2021. július 15., 06:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID51300
Módosítás dátuma2020. február 25.

1 2
12 találat