Rendezvények

2 találat

THE RACE Obstacle - akadályfutó verseny a krasznahorkai vár tövében
Kategória: Jótékonysági rendezvény / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Verseny, Pályázat

Dátum: 2021. szeptember 04., 19:00 - 19:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

A THE RACE szervezet 2021. szeptember 4-én, szombaton második alkalommal szervezi meg terep akadályfutó versenyét a krasznahorkai vár alatt. A bevétel egy részét felajánlják a tűzvész sújtotta vár felújításának támogatására. A rendezvény 9:00 órakor kezdődik,  majd bemutatják a The Race nagyköveteit, Végh Attila, Boráros...megnyit →

Részletek

THE RACE Obstacle - akadályfutó verseny a krasznahorkai vár tövében
THE RACE Obstacle - akadályfutó verseny a krasznahorkai vár tövében

A THE RACE szervezet 2021. szeptember 4-én, szombaton második alkalommal szervezi meg terep akadályfutó versenyét a krasznahorkai vár alatt. A bevétel egy részét felajánlják a tűzvész sújtotta vár felújításának támogatására.

A rendezvény 9:00 órakor kezdődik,  majd bemutatják a The Race nagyköveteit, Végh Attila, Boráros Gábor és Ľudovít Klein MMA harcosokat, akik autogramokat is fognak osztani. A versenyekkel párhuzamosan számos program szórakoztatja majd a nézőket, MMA harcosok állnak ki profi katonák ellen, lesz katonai önvédelmi bemutató és ízelítőt láthatnak a kutyás mentőegységek munkájából.

A programot divatbemutató is színesíti, 16:00 órától akusztikus koncertet ad Robo Šimko és a Massriot együttes. 17:00 órakor graffity képárverésre, azután pedig a versenyek ünnepélyes kiértékelésére kerül sor.

A gyerekeket katonai tematikájú versenyek várják, és ingyenes lesz az ugrálóvár, csúszda és körhinta.

Az akadályfutó verseny iránt érdeklődők a szervezők honlapján regisztrálhatnak különféle kategóriákban. A nézők számára a rendezvényre ingyenes a belépés.

Az egészséges életmód mellett a vár felújítását is támogatják

A THE RACE szervezet 2019-ben alakult, célja a sport mint életforma támogatása, a futás és az egészséges életmód népszerűsítése - olvasható a szervezők honlapján. Fontos számukra, hogy az akadályfutó versenyek megrendezéséhez egyedülálló helyszínt válasszanak.

A szervezet egyik alappillére a jótékonyság, ezért a regisztrációból befolyt összeg egy részét minden évben karitatív célra fordítják. 2020-ban a tűzvész által sújtott krasznahorkai vár egy értékes műtárgyát, a fekete Madonna festmény restaurálását támogatták. Idén a regisztrációs díjak 10%-át szintén a krasznahorkai vár felújítására ajánlották fel.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


KategóriaJótékonysági rendezvény / Koncert, Előadóest / Szórakozás, szabadidő, sport / Verseny, Pályázat
Dátum2021. szeptember 04., 19:00 - 19:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID51597
Módosítás dátuma2020. február 25.

A TáncPódium I. fordulója Zselízen
Település: Zseliz [Želiezovce]

Kategória: Fesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Verseny, Pályázat / Zenés – táncos rendezvény

Dátum: 2021. szeptember 10., 00:00 2021. szeptember 11., 23:59

Forrás, adományozó: elohagyomany.sk

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete meghirdeti a TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláját. "Kezdeményezésünkkel a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai közösségében felmerült hiányt, űrt kívánjuk betölteni." A legkisebb tánccsoportoktól a legnagyobb műhelyekig mindenkinek lehetősége nyílik egy szakmai alapokon nyugvó, többfordulós minősítő rendezvényen megmutatnia...megnyit →

Részletek

A TáncPódium I. fordulója Zselízen
A TáncPódium I. fordulója Zselízen

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete meghirdeti a TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláját. "Kezdeményezésünkkel a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai közösségében felmerült hiányt, űrt kívánjuk betölteni."
A legkisebb tánccsoportoktól a legnagyobb műhelyekig mindenkinek lehetősége nyílik egy szakmai alapokon nyugvó, többfordulós minősítő rendezvényen megmutatnia magát.
A háromfordulós rendszernek hála a kisebb – esetleg kezdő – együttesek is szakmai visszaigazolást kapnak és fejlődési lehetőséghez jutnak jelentős, országos rendezvények keretein belül. 2021. szeptember 10-11-én kerül megrendezésre a közép-szlovákiai együttesek számára az I. (regionális) TáncPódium forduló, a zselízi kultúrházban.  A minősítés célja: – a területi minősítő fesztiválok megrendezésével lehetőséget teremtsen a néptáncegyüttesek minél szélesebb körének a szakmai zsűri előtt történő színpadi bemutatkozásához, egymás megismeréséhez és a szakmai megmérettetéshez. – szakmai tapasztalatcserét és értékelési fórumot biztosítson az együttesek számára – ösztönözze a helyi tánc-, szokás- és népzenei hagyományok feltárását, színpadi bemutatását és azt, hogy a hagyományos közösségi alkalmak a mai kor eseményeihez, ünnepeihez igazodva újra élővé váljanak. – hozzájáruljon a helyi közösségek erősítéséhez és a régiók közötti együttműködéshez. A TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláján részt vevő együttesek az alábbi minősítési eredményeket érhetik el: I. forduló: - „RÉSZT VETT” - „MINŐSÜLT EGYÜTTES” II. forduló: - „KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES” III. forduló: - „A 2021/22-es ÉV NÍVÓDÍJAS TÁNCEGYÜTTESE”

TelepülésZseliz [Želiezovce]
KategóriaFesztivál, kulturális rendezvény / Folklór rendezvény / Gyermekprogram / Koncert, Előadóest / Verseny, Pályázat / Zenés – táncos rendezvény
Dátum2021. szeptember 10., 00:00 2021. szeptember 11., 23:59
Forrás, adományozóelohagyomany.sk
Rövid URL
ID22860
Módosítás dátuma2020. február 25.

2 találat