Rendezvények

2 találat

Zenészportrék kiállítása a kassai FiguratiF Galériában
Kategória: Múzeumok, kiállítások / Szórakozás, szabadidő, sport

Dátum: 2022. január 11., 17:30 2022. február 02., 14:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

Hosszú bizonytalanság után, amit a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása okozott, most már biztos, hogy 2022. január 11-én, kedden, 17:30 órai kezdettel megnyílik Zászkaliczky Ágnes festőművész kiállítása Kassán, a MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában (Erzsébet utca 42.) - tájékoztatta portálunkat a Rovás társulás.  A kiállításon fotórealisztikus...megnyit →

Részletek

Zenészportrék kiállítása a kassai FiguratiF Galériában
Zenészportrék kiállítása a kassai FiguratiF Galériában

Hosszú bizonytalanság után, amit a járványhelyzet kedvezőtlen alakulása okozott, most már biztos, hogy 2022. január 11-én, kedden, 17:30 órai kezdettel megnyílik Zászkaliczky Ágnes festőművész kiállítása Kassán, a MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában (Erzsébet utca 42.) - tájékoztatta portálunkat a Rovás társulás. 

A kiállításon fotórealisztikus stílusban festett portrék fognak szerepelni, többek között a 2014-ben megkezdett zenészportrék sorozat közül Fischer Annie, Einojuhani Rautavaara, Várdai István, Bogányi Tibor, Uli Soyka, Al di Meola, Lenny Kravitz és a Leonard Bernstein sorozat. Ez utóbbi megjárta a floridai Palm Beachen a Paul Fisher Galériát, vagy Bostont és New Yorkot, legutóbb pedig a budapesti Forrás Galériában láthatta a közönség.

A Bécsben élő magyar művésznő eredetileg zenész, orgonaművész, aki a Bartók Konzervatórium és a salzburgi Mozarteum elvégzése után kezdett el érdeklődni a festészet iránt, Oroszországban és Finnországban képezve magát. Nem meglepő hát, hogy témaválasztása sem esik messze a zene világától. Képei a világ számos pontján mutatkoztak be Cannes-tól Monacon át az Egyesült Államokig vagy Finnországig.

A portréfestés az a terület, ahol leginkább megmérettetik a művész technikai tudása. Hosszú évek tanulmányai vezettek ahhoz, hogy elérjem azt a szintet, hogy bárkiről vállaljak portré festését. A klasszikus portréfestés technikáját sajátítottam el, orosz mesterektől tanultam. Később George Gheorghe a Bukaresti Nemzeti Múzeum restaurátora lett a mesterem, aki megtanított Caravaggio festési technikájára. Így a portréim készítésében Caravaggio és a régi mesterek technikáját is alkalmazom” – árulta el a művésznő.

Ám Zászkaliczky Ágnes számára a portréfestés mégis jóval túlmutat a technikai kihívásokon. A láthatón túl az igazi cél az egyéniség, a lélek visszaadása, ami ráül minden arcra, tekintetre.

A kiállítást 2022. február 2-ig láthatja a közönség a kassai FiguratiF Galériában, minden hétköznap 10 és 14 óra között (a korlátozások feloldása esetén 18 óráig).

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a járványügyi megszorítások miatt a megnyitó az udvarban lesz, majd a kiállítást hatos csoportokban tekinthetik meg.

  • Rozsnyó-vidék/Rovás


KategóriaMúzeumok, kiállítások / Szórakozás, szabadidő, sport
Dátum2022. január 11., 17:30 2022. február 02., 14:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID52804
Módosítás dátuma2020. február 25.

RovásVoyage: Utazás Budapestre, a Szinyei Merse Pál kiállításra
Kategória: Múzeumok, kiállítások / Szórakozás, szabadidő, sport

Dátum: 2022. január 22., 14:15 - 20:00

Forrás, adományozó: rozsnyovidek.sk

A kassai Rovás társulás 2022. január 22-én, szombaton utazást szervez Budapestre, a Magyar Nemzeti Galériában található Szinyei Merse Pál kiállításra. A résztvevők  kilencszemélyes kisbusszal utaznak majd, az útiköltség 9 fő esetén 17€/fő (benzinköltség + autópályadíj). Ha nem telik meg a kisbusz, az útiköltség összege...megnyit →

Részletek

RovásVoyage: Utazás Budapestre, a Szinyei Merse Pál kiállításra
RovásVoyage: Utazás Budapestre, a Szinyei Merse Pál kiállításra

A kassai Rovás társulás 2022. január 22-én, szombaton utazást szervez Budapestre, a Magyar Nemzeti Galériában található Szinyei Merse Pál kiállításra.

A résztvevők  kilencszemélyes kisbusszal utaznak majd, az útiköltség 9 fő esetén 17€/fő (benzinköltség + autópályadíj). Ha nem telik meg a kisbusz, az útiköltség összege változhat. Fontos! Csak a beoltottak vagy a betegségen átesettek utazhatnak – tájékoztatta portálunkat a Rovás.

Tervezett program:

8.15-kor indulás a Löffler Házból (Kassa, Kmetova 34.)

Érkezés kb. 12 órakor. Gyors ebéd, kávé

13.00-15.00 A kiállítás megtekintése.

Belépőjegy vásárlása a helyszínen. Jegyár: 1700 – 3800 Ft. A kedvezményekről a jegypénztárban tájékozódhat.

15.30 A Szent István-terem megtekintése (választható program) vagy séta a Várnegyedben

16.00-16.30 Indulás Kassára

A galériában szájmaszk viselése kötelező.

A Szinyei-kiállításról az alábbi linken tájékozódhat: https://mng.hu/kiallitasok/kep-es-kultusz-szinyei-merse-pal-1845-1920-muveszete/

  • Rozsnyó-vidék/Rovás, kép: mng.hu


KategóriaMúzeumok, kiállítások / Szórakozás, szabadidő, sport
Dátum2022. január 22., 14:15 - 20:00
Forrás, adományozórozsnyovidek.sk
Rövid URL
ID52817
Módosítás dátuma2020. február 25.

2 találat